Rettssaker og konfliktløsning - Norsk
Zacco logotype
Zacco logotype
Search Language Arrow

Rettssaker og konfliktløsning

Rettssaker og konfliktløsning er begge effektive metoder for å stanse konkurrentenes ulovlige bruk av din immaterielle eiendom, enten gjennom kopiering eller gjennom å lage noe som ligner veldig, uten din tillatelse.

Våre patent-, varemerke- og designrådgivere har bred erfaring innen alle områder av IP-rett. Mange er erfarne sakførere som kan gi både teknisk og juridisk argumentasjon til støtte og forsvar av ditt registrerte IP og din merkevares omdømme.

Forebygging, beskyttelse eller forlik

Det er mange grunner til at tvister og rettssaker kan bli nødvendige, men det er ofte en aller siste utvei. Zacco kan bistå med andre former for overvåking og håndhevelse, men når alle andre muligheter er prøvd, kan tvisteløsning eller rettssaker være de eneste tilgjengelige alternativene du har.

Når merkevaren din har skadet omdømmet og mistet kunder eller produktene dine har blitt kopiert og ærekrenket, kan det å forfølge og forhandle frem et gunstig økonomisk oppgjør føre til at merket gjenoppretter sin tidligere posisjon i markedet.

Autoriserte, kunnskapsrike og erfarne

Våre rådgivere er eksperter på tvisteløsning og har lang erfaring i søksmål for EPO samt for nasjonale domstoler og myndigheter i mange land, blant andre Tyskland, Danmark, Sverige, Norge og Storbritannia. Denne samlede ekspertisen sikrer at vi kan støtte deg fra et paneuropeisk perspektiv, gjennom både europeisk og global tvisteløsning.

Vi samarbeider med tekniske eksperter på alle områder av immaterielle rettigheter, og har en detaljert forståelse av de nyeste teknologiene samt internasjonal og online lovgivning. Mange er registrert som ekspertvitner som kan innkalles til IP-domstolene for å gi omfattende tekniske vurderinger av sakene, og bistå patent-, varemerke- og designadvokatene i en rekke retts- og tvistesaker.

Mange av rådgivere våre er autoriserte til å føre saker for EPO, EUIPO og UPC, og for de relevante domstolene i sine respektive land. De kan veilede deg gjennom rettslige søksmål, forutse og forklare prosessen steg for steg, og har ekspertisen til å koordinere og lede søksmål i flere land.

For mer informasjon om hvordan du kan tilnærme deg potensielle tvister eller rettssaker, og for å utforske hvilke muligheter som er tilgjengelige før det kan bli nødvendig med slike tiltak, ta kontakt med én av følgende personer:

Tilbake til alle tjenester

Snakk med oss!

Thomas Rukin

Regional Director, Norway & the UK
Partner
Oslo

Solvår Winnie Finnanger

Senior Partner
Attorney at Law
Oslo

Lars Henrik Stoud Platou

Senior Partner
Attorney at Law
Oslo

Anne Merete Kvistad Haugerud

Partner
Regional Manager, Patents
Oslo

Renaud Permezel

Digital Brand Consultant
Oslo

Linda Methlie

Attorney at Law
Partner
Oslo

Hans Langan

Senior Partner
European Patent Attorney 
Oslo

Magnus Ljungdahl

CCO
Gothenburg

Kontakt oss