Varemerkebehandling - Norsk
Zacco logotype
Zacco logotype
Search Language Arrow

Varemerkebehandling

Varemerker kan definere ditt brand og hjelpe deg å skille produktene eller tjenestene dine fra konkurrentenes. Et varemerke kan bli den mest verdifulle eiendelen du har, og definerer omdømmet ditt. Det må innskrives og registreres, og deretter håndheves, for å forhindre at andre kopierer det eller utnytter noe lignende.

Varemerker kommer i ulike former som alle kan fungere som en unik identifikator for kundene dine. Du kan registrere og beskytte varemerker som består av:

 • Et merkenavn
 • Logoer
 • Slogans, slagord eller uttrykk
 • Et bestemt design
 • 3D-former, slik som en bestemt type emballasje eller struktur
 • Lyder, dufter og andre sanseegenskaper
 • En bevegelse eller et bevegelig bilde

 

Varemerkeregistrering og innleveringskrav – hva bør du hensyn til?

Først bør du sjekke om noen allerede har registrert ditt aktuelle varemerke. Du lurer kanskje på om logoen eller varemerket ditt utilsiktet vil være en kopi? Vi kan foreta et klareringssøk for å identifisere om de samme merkene eller noe som ligner allerede er registrert andre steder, da disse kan hindre deg i fra å registrere varemerket ditt. Vi kan også varsle deg om rettighetsinnehavere som kan skape problemer for deg, hvis du fortsetter å bruke merket du hadde tenkt å registrere.

Det er også visse vilkår som må oppfylles, og det er høyst sannsynlig at varemerkesøknaden din blir avvist dersom:

 • Varemerket ditt er for beskrivende – Det er svært vanskelig å registrere generiske varemerker eller varemerker som angir en spesiell egenskap, kjennetegn eller funksjon ved produktene eller tjenestene dine.
 • Varemerket ditt er villedende – Dette kan være varemerker som er utformet for å villede eller falle utenfor «hensikten» i gjeldende lovgivning.
 • Varemerket ditt inneholder offisielle merker – Hvis du inkluderer et kjent merke slik som et nasjonalt flagg uten tillatelse.

Veiledningen ovenfor er et forenklet utgangspunkt, og Zacco kan hjelpe deg med å navigere i all gjeldende lovgivning og krav, noe som øker sjansen for en vellykket varemerkeinnlevering. Vi kan identifisere nye markeder, og vurdere hvor en nasjonal varemerkeregistrering kan være mer nyttig enn et EU-varemerke- (EUTM-). Eller til og med bli med i et internasjonalt innleveringssystem som for eksempel Madrid-protokollen.

 

Varemerker på internett – beskyttelse ditt digitale varemerke

Etter hvert som verden rører seg på nettet brukes varemerker i økende grad for å beskytte merkevaren din på internett, inkludert på sosiale medier og online markedsplasser. En forundersøkelse kan avdekke identifisering av identiske, lignende, feilstavede eller relevante domenenavn eller tilgjengeligheten av kontonavn på sosiale medier. Vi anbefaler at disse registreres samtidig med innlevering av en søknad. Tyveri av domenenavn er vanlig innen varemerkebeskyttelse. Dette gjøres ved at tredjeparter gjør søk i offentlige registre over de seneste varemerkeregistreringene og ved at alle tilgjengelige relaterte domener deretter registreres, med den hensikt å selge dem til den nye varemerkeeieren til en høy pris.

Vi hjelper deg også med å utvikle en omfattende internettstrategi for merkevarebeskyttelse. Dette omfatter å navigere i de forskjellige retningslinjene og restriksjonene innenfor hver jurisdiksjon av domeneregistrering, identifisere hvilke kanaler som mest sannsynlig er mål for IP-krenkelse og en kontinuerlig overvåkingstjeneste som identifiserer bruken av merkevaren din eller registrerte rettigheter i alle åpne kanaler på internett.

Online branding opererer på tvers av internasjonale grenser, og med Zacco har du tilgang til eksperter på alle områder av digital og online merkevarebeskyttelse. Vi kan forutse og imøtekomme de komplementære digitale kravene til din voksende IP-portefølje.

 

Lokal kunnskap, global utstrekning

Vi jobber med direkte varemerkehåndtering i de fleste markeder, og med vårt internasjonale nettverk sikrer vi beskyttelsen av varemerket ditt over hele verden. Vi kan hjelpe med alt som er nødvendig for å støtte og veilede deg gjennom hvert trinn med å sikre rettighetene dine, inkludert:

 • IP-strategi for varemerker
 • Klareringssøk og forundersøkelse forut for innlevering
 • Innlevering og registrering av varemerke
 • Lisensiering eller varemerkeoppkjøp
 • Håndhevelse av varemerker og bekjempe krenkelse
 • Bekjempe varemerkekrenkelse

For mer informasjon eller for å lære mer om hva en vellykket registrering og sikring av varemerkerettighetene dine kan bety for utviklingen av merkevaren din, ta kontakt med én av følgende personer:

Tilbake til alle tjenester

Snakk med oss!

Thomas Rukin

Regional Director, Norway & the UK
Partner
Oslo

Solvår Winnie Finnanger

Senior Partner
Attorney at Law
Oslo

Lars Henrik Stoud Platou

Senior Partner
Attorney at Law
Oslo

Anne Merete Kvistad Haugerud

Partner
Regional Manager, Patents
Oslo

Renaud Permezel

Digital Brand Consultant
Oslo

Linda Methlie

Attorney at Law
Partner
Oslo

Hans Langan

Senior Partner
European Patent Attorney 
Oslo

Magnus Ljungdahl

CCO
Gothenburg

Kontakt oss