Patrik Olsson - Norsk
Zacco logotype
Zacco logotype
Search Language Arrow
patrik olsson

Patrik Olsson

Regional Director, Sweden West European Patent Attorney

+46 31 725 8118 / +46 72 973 4091
patrik.olsson@zacco.com

Gothenburg

Patent professional, returnert til Zacco i 2018 etter sju år

“Nesten alt er nytt eller annerledes nå sammenlignet med min første gang i Zacco.”

Da jeg begynte i Zacco (tidligere Albihns) for første gang i 2006, hadde jeg en stilling på Stockholmskontoret som var sammenlignbar med et lærlingprogram. Jeg var nylig uteksaminert fra universitetet og ved Albihns fikk jeg en grundig innføring i oppgavene til en patentadvokat og inn i IP-virksomheten generelt. Jeg ble til 2011, før jeg gikk videre til nye utfordringer innen IP-bransjen.

Om å komme tilbake til Zacco

Min retur til Zacco i 2018 var motivert av min nysgjerrighet overfor den enorme forandringen og utviklingen jeg så i dette selskapet. Zacco tilnærmet seg immaterielle eiendeler på en annen og fristende måte. Jeg ønsket å være en del av denne reisen og bestemte meg for å overta ansvaret for ledelsen av Zaccos virksomhet i Vest-Sverige med i dag ca. 70 ansatte. Nå jobber jeg ved Gøteborg-kontoret, som jeg hadde besøkt regelmessig i løpet av mine første år i firmaet.

Hva er nytt, hva er ikke nytt?

Nesten alt er nytt eller annerledes nå sammenlignet med min første gang på Zacco. Kontoret har flyttet, vi har nye mennesker med kompetanse fra områder vi ikke hadde før, vi bruker nye systemer.

“Jeg tror Zacco har endret seg mye mer enn andre IP-firmaer, spesielt når det gjelder tjenestetilbudet og kompetansesortimentet innen arbeidsstyrken vår. Det jeg likevel kjente igjen umiddelbart og hadde et positivt minne om, var den gode atmosfæren og kameratskapet blant kollegene. Vi liker å le og tilbringe tid sammen. Det har ikke endret seg i det hele tatt.”

I tillegg var noen mennesker som jeg hadde jobbet med før fortsatt her, så jeg kunne til og med gjenoppta noen eldre arbeidsrelasjoner også.

En karriere innen åndsverk

Etter min eksamen som ingeniør, deltok jeg på noen jusskurs, og jeg ble veldig begeistret for rettslære, men kunne åpenbart ikke starte helt på nytt. Faktisk var min første patentlærer da Bengt Domeij (Medlem i Zacco-styret). Jeg ønsket å lære mer og fant ut at å jobbe innenfor IP-feltet ment å kombinere både, teknologidelen og den juridiske delen. Så dette føltes som det ideelle valget for meg. Jeg kunne også se meg jobbe som ingeniør i telekommunikasjonsbransjen, helst i en lederrolle, fordi jeg liker dette også. For å oppsummere det, har mine interesser ført meg til akkurat det stedet jeg er i akkurat nå.

Se fremover mot fremtiden

Jeg fikk dette mentale bildet av å sitte i et møte med ledelsen av et stort selskap sammen med mine kolleger, en fra hver av våre forretningslinjer. Vi viser deretter styrken til Zacco IP 360-tilbudet og bit for bit viser dem hvordan alle selskapets eiendeler er sammenflettet og beskyttet mot alle vinkler av oss, det vil si via patenter, varemerker, digitalt merke, cybersikkerhet, sikker utvikling og DTI.

Lade batteriene

Tilbringe tid med familien min, besøke venner, det er alt jeg trenger for å slappe av. Så det er der du finner meg på en solrik dag i løpet av ferien min: leker med barna i hagen eller bader på stranden hvis været er fint.

Hva våre ansatte sier?

Stein Aamot

Partner
Patent Attorney
Sarpsborg, Oslo, Bergen, Stavanger

Les hele intervjuet

Yashaswini Hiran

Head – Human Resources, Region India
Bangalore

Les hele intervjuet

Lone Prehn

Senior Partner Master of Law European Trademark and Design Attorney
Copenhagen

Les hele intervjuet

Camilla Rendal Nielsen

Senior Partner
Patent Director, Region Denmark & Germany
European Patent Attorney
M.Sc.

Les hele intervjuet

Marcus Eilenberg
Tobias Harhoff

Arbeidssamarbeid på tvers av felt: Varemerker og digitale merkevarer.“Når vi jobber hånd i hånd,

Les hele intervjuet

Vishanth Ramakrishnan
Carin Pettersson

Arbeidssamarbeid på tvers av grenser om outsourcing-prosjekt. “Den andre personen er bare en skypesamtale,

Les hele intervjuet