Marcus och Tobias - Norsk
Zacco logotype
Zacco logotype
Search Language Arrow

Marcus Eilenberg

Senior Partner
Marcus.Eilenberg@zacco.com
+46 70 829 95 37
Stockholm

Jeg har vært hos Zacco i Stockholm i litt over åtte år. Da jeg forlot universitetet i Lund med en juridisk grad, jobbet jeg først som dommerfullmektig og senere begynte jeg i et større advokatfirmas IP-avdeling. I dag er jeg en del av juridisk avdeling som seniorpartner.
tobias harhoff

Tobias Harhoff

Business Line Director Digital Brand
tobias.harhoff@zacco.com
+46 732 024 097
Gothenburg

Jeg begynte på Zaccos Gøteborg-kontor for 2,5 år siden. Min rolle som direktør for Digital Brand-avdelingen betyr at jeg er ansvarlig for tjenestetilbudet innen digitale merker og ansvarlig for å samkjøre det med resten av Zaccos tjenester. Jeg har jobbet med varemerker og domenenavn både online og offline de siste ti årene.

Arbeidssamarbeid på tvers av felt: Varemerker og digitale merkevarer

“Når vi jobber hånd i hånd, unngår vi vanlige og kostbare fallgruver for klienten”

Det er våre oppgaver

Marcus: Jeg har et bredt spekter av jobboppgaver og roller. Jeg betjener en rekke klienter som jeg opptrer som advokat for, nesten som en internadvokat. Videre er jeg den viktigste kontoadministratoren for noen større klientkontoer. Som sådan samarbeider jeg tett med kolleger fra andre regioner og forretningslinjer, for eksempel med Fabio Pezzolato i København. Jeg er også svært involvert i Zaccos asiatiske virksomhet og bidrar til å utvikle den sammen med Hajo Peters fra München. Nå som vi snakker om det, innser jeg plutselig hvor mange tverr-regionale samarbeid jeg er engasjert i og hvor mye jeg liker disse!

Tobias: Jeg fokuserer på å utvikle digitale merkevarer-avdelingen og på å sørge for at vi har et konkurransedyktig tilbud for våre kunder. Det er også svært viktig at vi kombinerer de digitale merkevaretjenestene med resten, f.eks. cybersikkerhet. Bortsett fra det, jeg er også en teamleder og jeg jobber som konsulent med en rekke kunder som gir strategiske råd om merkevarebruk og beskyttelse.

Hvordan vi samarbeider

Marcus & Tobias:

Vi har jobbet tett sammen for to større kunder som begge er grupper med en rekke datterselskaper. Marcus var den viktigste kontoforvalteren og Tobias var ansvarlig for domenenavnporteføljen. Vi samhandler mye selv for generell rådgivning, og målet er å involvere hverandre når vi er i kontakt med kunder. Klienten drar nytte av kombinasjonen, da du ikke kan nå en slik dybde av kunnskap på egen hånd. Den store fordelen med Zacco er at vi har dyktige eksperter for begge feltene under samme tak; det er ikke nødvendig å kontakte eksterne agenter.

“Vi er begge eksperter på våre respektive felt, og vi føler at vi som et team kan svare på alle spørsmål med presisjon og i detalj. Som et resultat deltar vi på kundemøter med tillit til at vi vil være i stand til å møte og sannsynligvis overgå forventningene, og kundene belønner oss vanligvis med deres tillit.”

Vi kan til og med utfordre hverandre og diskutere temaer foran klienten. En slik diskusjon vil bare vise at vi sikter mot deres beste interesse, det vil aldri sette den underliggende respekten som vårt forhold bygger på. Når vi jobber hånd i hånd, unngår vi vanlige og kostbare fallgruver for klienten. Vi sørger for eksempel for å organisere varemerke- og domenenavnregistreringer. På denne måten kan ingen tredjepart misbruke offentlige varemerkeregistre og skaffe domenenavn kunden trenger for sin virksomhet.

Hvorfor vi stoler på hverandre

Tobias: Marcus er alltid ekstremt godt forberedt, og han kjenner klienten og forstår deres situasjon. Han har kontroll, men er samtidig avslappet og har gode sosiale ferdigheter. Han vil gjøre alt for å oppnå best mulig resultat for en klient.

Marcus: Vi fungerer ganske likt, Tobias er veldig tilgjengelig, og han trenger også følelsen av kontroll. Han er en fantastisk kommunikator med dyp kunnskap om sitt felt. Jeg lærer også mye av ham i vårt arbeid. Vi er personlig på bølgelengde og deler private ting, selv om vi ikke henger sammen på grunn av avstanden. Det gjør ting så mye enklere når du liker de menneskene du jobber med.