Designbehandling - Norsk
Zacco logotype
Zacco logotype
Search Language Arrow

Designbehandling

Har du utarbeidet et design eller en logo og vil sørge for at det er beskyttet? Kanskje har du har utviklet et nytt produkt som har et unikt design noe som vil utgjøre selve grunnlaget for hvordan kundene vil gjenkjenne det som ditt produkt?  Design utgjør en viktig del av en vellykket internasjonal merkevarestrategi, og i likhet med patent, varemerke eller andre IP-rettigheter, må design skrives inn i det relevante IP-kontoret og registreres, for å forhindre at andre kopierer eller bruker det uten tillatelse.

Registrerte design er også ett av de mest effektive virkemidlene for å bekjempe etterligninger. De kan være bidragsytere for eksisterende beskyttelse mot forfalskninger eller kopiprodukter ved å gi tollagenter og grensekontroll en visuell representasjon av hvordan det ekte produktet skal se ut. Noen tollmyndigheter nekter å inkludere patenter i sitt arbeidsområde, så designbeskyttelser er effektive og gjør det lettere for dem å identifisere og beslaglegge krenkelser av falske eller villedende versjoner.

Hvorfor bør du registrere eller patentere et design?

Designregistrering, også kalt designrett eller «designpatent» i USA og noen andre jurisdiksjoner, lar deg håndheve og enda viktigere, bevise eierskap til ditt særegne design. Vi er eksperter på å hjelpe våre kunder med å beskytte de individuelle egenskapene eller utseendet til deres design eller til et nytt produkt. Enten designet ditt er dekorativt, en viktig merkeidentifikator, rent kosmetisk eller demonstrerer en grunnleggende del av produktets funksjon, vil en vellykket innlevering av en designregistrering eller designrett dokumentere det som din immaterielle eiendom. Det bidrar til å forhindre krenkelser, og gjør det langt enklere å sikre og håndheve designrettighetene dine når det er nødvendig.

Krav til designregistrering eller innlevering av designsøknad

Designet ditt må være nytt og ha særpreg for å kunne få beskyttelse. Zacco kan hjelpe deg med å navigere gjennom lovens krav, gi råd om hvilke land som kan egne seg å gå inn i og deres individuelle regler rundt registrering. Vi kan identifisere nye markeder og muligheter for kommersialisering, og vurdere hvor en nasjonal designregistrering kan være mer nyttig enn en europeisk innlevering. Eller bli med i et internasjonalt innleveringssystem som for eksempel Haag-avtalen.

Vi jobber selv direkte med designhåndhevelse i mange markeder. I tillegg har vi betrodde lokale agenter og et internasjonalt nettverk som sikrer beskyttelse av designene dine over hele verden. Vi kan hjelpe med alt som er nødvendig for å støtte og beskytte suksessen til designet ditt, og veilede deg gjennom hvert trinn, inkludert:

  • Design-IP-strategi
  • Levedyktighet for kommersialisering
  • Forundersøkelser før innlevering
  • Innlevering og registrering
  • Dokumentasjon
  • Designoppkjøp
  • Lisensiering
  • Designhåndhevelse
  • Bekjempe designkrenkelse

Vi kan også hjelpe deg med å gi tollagenter et registrert design, slik at de lettere kan identifisere og fjerne falske eller villedende lignende versjoner av ditt beskyttede produkt og registrerte patenter eller varemerker.

For mer informasjon eller for å lære mer om hva vellykket sikring av designrettighetene dine kan bety for utviklingen av merkevaren din, ta kontakt med én av følgende personer:

Tilbake til alle tjenester

Snakk med oss!

Magnus Ljungdahl_Gothenburg

Magnus Ljungdahl

CCO
Gothenburg

Mikael Helgesson

Managing Director Zacco
Digital Trust Sweden AB
Gothenburg

Peggy Bengtsson

Director Portfolio Outsourcing
Senior Executive Partner
Copenhagen
Malmö

Keld Thyregod

Partner
Sales Manager, Denmark
Kolding

Thomas Rukin

Regional Director, Norway & the UK
Partner
Oslo

Tobias Harhoff

Business Line Director Digital
Brand
Team Manager
Gothenburg

Ravi Sunderrajan

Managing Director at Zacco
India R&D Private Limited Regional Director India
Bangalore

Patrick Thorén

Director Digital Trust, Director
Marketing and Communication
Copenhagen

Per Björklund

Business Developer, Sweden East & North
Stockholm

Jesper Kongstad

Vice Chairman
Copenhagen

Erik Treskog

Regional Director, Sweden East & North
Group HR Director
Stockholm

Patrik Olsson

European Patent Attorney Regional Director, Sweden West
Gothenburg
Kontakt oss