Opphavsrett - Norsk
Zacco logotype
Zacco logotype

Opphavsrett

Opphavsrett er hovedsakelig et verktøy for å beskytte kunstneriske og litterære arbeider. Det generelle prinsippet bak opphavsrett er at skaperen bestemmer om, og i hvilken grad, andre kan utnytte og tilgjengelliggjøre hennes eller hans verk. Vi kan hjelpe deg hvis andre utnytte og tilgjengelliggjøre verket ditt uten din tillatelse.

Hva kan du beskytte?

Beskyttelse av opphavsrett gjelder vanligvis for kunsteriske arbeider, slik som musikk, filmer, visuell kunst og arkitektur, litteratur, og også kart, tegninger og enkelte design. Moderne teknologi har utvidet beskyttelse av opphavsrett ytterligere, til produkter utenfor den tradisjonelt kunstneriske sfæren, slik som dataprogram og brukergrensesnitt.

Opphavsrett krever ikke registrering, noe som betyr at opphavsrettsbeskyttelse trer i kraft automatisk i det øyeblikket et verk er skapt. Opphavsrettsbeskyttelse gir eieren av opphavsretten eksklusiv rett til å reprodusere verket, skape avledede verk basert på verket, spre verket offentlig og fremføre og vise arbeidet offentlig.

Zacco kan gi deg råd om omfanget, effektene og begrensningen av opphavsrettsbeskyttelse, så vel som om andre typer beskyttelse som kan være tilgjengelig – kort sagt, vi kan hjelpe deg med å opprette en så omfattende beskyttelse som mulig for arbeidet ditt.

Full opphavsrett-service hos Zacco

Arbeider beskyttet av opphavsrett har ofte en betydelig kommersiell verdi, og derfor er det dessverre slik at andre kanskje ikke alltid vil respektere din opphavsrett. Vårt nettbaserte merkevarebeskyttelses-verktøy hjelper deg til å overvåke din opphavsrett på nett, og er et kraftig verktøy for beskyttelse av opphavsrett på online markedsplasser verden over. Når det oppstår problemer kan vårt team av eksperter hjelpe deg raskt og effektivt for å stoppe uautorisert kopiering og distribusjon av dine beskyttede verk. Vi hjelper deg også med lisensavtaler og forhandlinger med forleggere og distributører.

Snakk med oss!

Magnus Ljungdahl

Magnus Ljungdahl

CCO
Gothenburg

Mikael Helgesson

Managing Director Zacco
Digital Trust Sweden AB
Gothenburg

Peggy Bengtsson

Director Portfolio Outsourcing
Senior Executive Partner
Copenhagen
Malmö

Keld Thyregod

Partner
Sales Manager, Denmark
Kolding

Thomas Rukin

Regional Director, Norway & the UK
Partner
Oslo

Tobias Harhoff

Business Line Director Digital
Brand
Team Manager
Gothenburg

Ravi Sunderrajan

Managing Director at Zacco
India R&D Private Limited Regional Director India
Bangalore

Patrick Thorén

Director Digital Trust, Director
Marketing and Communication
Copenhagen

Per Björklund

Business Developer, Sweden East & North
Stockholm

Jesper Kongstad

Vice Chairman
Copenhagen

Erik Treskog

Regional Director, Sweden East & North
Group HR Director
Stockholm

Patrik Olsson

European Patent Attorney Regional Director, Sweden West
Gothenburg
Tilbake til alle tjenester Kontakt kontorene våre