Domenenavnoppkjøp - Norsk
Zacco logotype
Zacco logotype
Search Language Arrow

Domenenavnoppkjøp

Å skaffe seg domenenavn er ofte det første skrittet en klient eller kunde tar for å identifisere bedriften, dens tjenester eller produkter. De kan være et kraftig merkevareverktøy, og å anskaffe, sikre og beskytte relevante domenenavn gjennom registrering eller overtakelse, kan være like viktig for å sikre merkevaren din gjennom varemerker og design.

Oppkjøp av et domenenavn – Oppkjøp og Overførsel

Domenenavnoppkjøp har vært et voksende marked i mange år, av den enkle grunn at selskaper ofte opplever at noen andre allerede har registrert domenet de trenger. Alle domenene på to, tre og fire bokstaver under «.com» er allerede tatt, og de med fem bokstaver blir fort borte, så korte, særegne og tilgjengelige domener kan være svært vanskelige å finne. Det finnes alternative markedsplasser for kjøp og salg av domener, men disse kan være beheftet med risiko omkring overførsel, betaling, og svindel.

Tilsvarende vil det å henvende seg direkte til en domeneeier for å forsøke å kjøpe domenerettigheter ofte resultere i at prisen øker betydelig; spesielt når eieren vet hvor viktig det er for organisasjonen din. Zacco er eksperter på å vurdere markedsverdien av domener. Vi har tilgang til omfattende domenerelaterte data og kan fungere som uavhengige kjøpere, og bidra til å holde identiteten din anonym. Selv om det til syvende og sist er opp til selgeren å bestemme, resulterer en slik tilnærming ofte i en lavere kjøpesum enn en direkte tilnærming. Når handelen er gjennomført kan vi sikre at eierskapet er overført direkte til deg.

Zacco Digital Brand Team er eksperter på domenenavn. Vi kan hjelpe deg å:

  • Utvikle din domenestrategi i tråd med merkevarekravene dine.
  • Finne domener som er relevante for merkevaren din, og som er tilgjengelige.
  • Identifisere domener som tidligere har vært registrert, men som kan være til salgs.
  • Undersøke hvorvidt et domenenavn kan erverves gjennom Domene-Tvisteløsning, fremfor et rent kjøp.
  • Identifisere nåværende domeneeierskap og ta kontakt for å forhandle frem en god pris.
  • Håndtere alle betalinger og administrere en vellykket overføring av eierskap.

Vi er tilgjengelige for å veilede deg gjennom prosessen fra start til slutt, og hjelper deg å bli den registrerte juridiske eieren av det nye domenenavnet.

Administrere en domenenavnportefølje

Mange av våre kunder ber om at vi administrerer domeneporteføljene deres fortløpende. Vår omfattende ekspertise gjør at Zaccos merkevarekonsulenter nå er ansvarlige for å administrere tusenvis av aktive domener, og vi bistår med oppkjøp, registrering og overtakelse av mange flere hver måned. Vi kjenner de gjeldende markedsverdiene, beste praksis og teknikkene som vil øke sjansene dine for å få domenet du ønsker til riktig pris.
For mer informasjon eller en innføring i hvordan vi kan hjelpe deg å dra fordel av verdien av merkevaren din på nett, ta kontakt med én av følgende personer:

Tilbake til alle tjenester

Snakk med oss!

Thomas Rukin

Regional Director, Norway & the UK
Partner
Oslo

Solvår Winnie Finnanger

Senior Partner
Attorney at Law
Oslo

Lars Henrik Stoud Platou

Senior Partner
Attorney at Law
Oslo

Anne Merete Kvistad Haugerud

Partner
Regional Manager, Patents
Oslo

Renaud Permezel

Digital Brand Consultant
Oslo

Linda Methlie

Attorney at Law
Partner
Oslo

Hans Langan

Senior Partner
European Patent Attorney 
Oslo

Magnus Ljungdahl

CCO
Gothenburg

Kontakt oss