Bruksmønster (utility model) - Norsk
Zacco logotype
Zacco logotype
Search Language Arrow

Bruksmønster (utility model)

Et bruksmønster er en verdifull “patentlignende” immateriell rett. Et bruksmønster er en eksklusiv rettighet som er gitt for en teknisk oppfinnelse, som i likhet med patenter tillater rettighetsinnehaveren å forhindre andre i å kommersielt bruke den beskyttede oppfinnelsen uten ditt samtykke.

Hvorfor er bruksmønster viktig?

Små og mellomstore bedrifter må beskytte sine oppfinnelser og produkter for å holde seg konkurransedyktige. Patenter kan imidlertid være dyre og vanskelige å få. Et bruksmønster er et raskere og mer kostnadseffektivt alternativ. Som et patent, er bruksmønster fokusert på tekniske løsninger og inkluderer tegninger, krav og en beskrivelse.

I sin grunnleggende definisjon ligner et bruksmønster et patent. Faktisk er bruksmønster noen ganger referert til som småpatenter eller innovasjonspatenter. Bruksmønster er bare et tilgjengelig alternativ i enkelte land som Tyskland, Danmark, Finland, Spania, Italia, Kina og Sør-Korea.

Lurer du på om et bruksmønster ville være den beste beskyttelsen for din opfinnelse? Kontakt oss for å finne det riktige svaret med hjelp fra våre eksperter.

Tilbake til alle tjenester

Snakk med oss!

Thomas Rukin

Regional Director, Norway & the UK
Partner
Oslo

Solvår Winnie Finnanger

Senior Partner
Attorney at Law
Oslo

Lars Henrik Stoud Platou

Senior Partner
Attorney at Law
Oslo

Anne Merete Kvistad Haugerud

Partner
Regional Manager, Patents
Oslo

Renaud Permezel

Digital Brand Consultant
Oslo

Linda Methlie

Attorney at Law
Partner
Oslo

Hans Langan

Senior Partner
European Patent Attorney 
Oslo

Magnus Ljungdahl

CCO
Gothenburg

Kontakt oss